Shantala baby massage

ontspanning voor ouder en kind

Wat is Shantala babymassage?

In mijn praktijk behandel ik baby’s die niet goed in hun vel zitten met craniosacraal therapie.
Daarnaast is het fijn om zelf je baby te masseren. Daarvoor geef ik de cursus Shantala babymassage.

Shantala babymassage wordt in India al heel lang toegepast en is eenvoudig aan te leren.  Het is door de Franse gynaecoloog Frédérick Leboyer in de jaren 80 naar Europa gebracht. In de cursus leren ouders hun baby te masseren. Het is belangrijk om dit ook thuis regelmatig te doen, zodat de baby er aan went, er steeds meer van gaat genieten.

Waarom Shantala babymassage?

Met aandacht aangeraakt worden is voor iedereen fijn: we maken oxytocine aan (ook wel ‘het knuffelhormoon’ genoemd) waardoor we ons prettiger voelen. Bij een baby versterkt aanraken het gevoel van veiligheid en rust; het laat hem ‘thuis komen’ in zijn lijf. En dat niet alleen: de massage versterkt de doorbloeding, de spijsvertering en het immuunsysteem.

Zo kan massage veel bijdragen bij onrust en spanning, veel huilen. Ook voor je eigen onrust als ouder is het prettig: als je zo rustig je kindje aan het masseren bent, voel je zelf ook de ontspanning over je heen komen.

Een weldadig uitje voor moeder of vader en kind. Kadotip?

De inhoud:

Je leert:

• wat te doen bij darmkrampjes en bij veel huilen

• tiltechnieken en het dragen van je baby op haptonomische wijze

• het belang van vertragen en in rustige aandacht met je baby bezig zijn

• kijken naar de reacties van je baby en welke grenzen de baby probeert aan te geven

• hoe de motorische ontwikkeling van baby’s verloopt en praktische tips hoe je in het dagelijks leven en de verzorging hiermee kunt omgaan

• hoe je samen met je baby de motorische ontwikkeling ondersteunt en tegelijk veel plezier maakt tijdens het aan- en uitkleden (roterend verzorgen)

• lichaamstaal van je baby

• omgaan met een draagdoek

Als ondersteuning van de babymassage oefenen we een stukje volwassenenmassage om zelf te ervaren wat je kindje voelt.

 

Praktisch:

De cursus is bedoeld voor ouders met baby’s van 4 weken tot 9 maanden. Rond 9 maanden gaan veel kinderen kruipen en blijven ze niet meer zo makkelijk liggen als ze de massage nog niet kennen.

De cursus wordt gegeven op het praktijkadres of thuis bij een van de deelnemers, in groepjes vanaf 4 baby’s. Ken je een paar mensen die de cursus willen volgen, dan kunnen we samen een tijd en locatie bepalen. Dat kan op een ochtend, middag of avond zijn. De cursus omvat 4 lessen van ongeveer 1 1/2 uur en kost € 100,-

Als je niet in een groepje wilt of kunt, is het ook mogelijk om alleen met je baby of samen met je partner en je baby te komen. Dat kost € 150,- voor 3 lessen van ongeveer 1 uur. In deze coronatijd geef ik op deze manier ook online cursus aan 1 of beide ouders met hun baby. Dat werkt goed en kost hetzelfde.

We overleggen altijd over het tijdstip.   

Voor verdere informatie en overleg: neem contact met mij op via mail of telefoon.

Neem contact met me op

Twijfel je of ik kan bieden wat je zoekt, neem dan toch contact op. Samen krijgen we dat in een gesprek snel helder. Ben ik niet de juiste persoon voor jou, dan kan ik je op het spoor van iemand anders zetten.