Ervaringen van anderen

Ontdek wat anderen over mijn behandelingen te zeggen hebben

 

Met ons zoontje van vijf jaar zijn wij een aantal keer bij Ingrid langs geweest. Dit omdat onze zoon te maken heeft met een verstoorde prikkelverwerking en een korte aandachtsspanne (kenmerken ASS). In nieuwe situaties kan onze zoon wat angstig reageren, maar Ingrid ging hier heel prettig mee om. Ze gaf hem alle tijd om rond te kijken en gaf hem ook de leiding in wat er ging gebeuren. De eerste paar keer heeft Ingrid tussen het rondkijken en later ook spelen door de cranio technieken toegepast. Spelenderwijs, volgend wat er mogelijk was bij onze zoon.
Al snel vond hij het helemaal ok om naar Ingrid toe te gaan en gaf hij zelfs aan er nog weer heen te willen. Daardoor werd het ook mogelijk om de behandeling meer op de massagetafel toe te passen. Tijdens de behandeling merkte we dat onze zoon soms even helemaal in een rust stand terecht kwam. En hoewel het moeilijk direct aan te tonen is, hadden we ook de indruk dat hij na de behandelingen meer gericht aanwezig was.
We gaan nu eerst met een andere training verder, maar ik sluit zeker niet uit dat we bij Ingrid op een later moment nog weer terugkomen.

Sinds enkele jaren kom ik voor een aantal sessies bij Ingrid. De reguliere therapieën hebben bij mij weinig effect. De behandelingen bij Ingrid heffen de klachten voor een groot deel op, soms duurt het even voor de klachten oplossen.

Door haar zachte manier van massage kom ik in contact met diepere stress die in mijn lichaam is opgeslagen en dan vrijkomt, waardoor er weer plaats is voor nieuwe energie en innerlijke ruimte.

Dank hiervoor Ingrid!

Marga, 60 jaar

Na 5 behandelingen weet ik nog steeds niet wat er precies gebeurt tijdens de behandeling van Ingrid.

Ik kwam bij Ingrid omdat ik graag weer vertrouwen wilde krijgen in mezelf, om mijn eigen kracht te herontdekken en zo mijn re-integratie na een burn-out verder vorm te geven. De hulp die ik daarbij tot dan toe had gehad was vooral gericht op cognitieve verandering en ik had het gevoel dat mijn lijf daarbij niet aangesloten was.
Ingrid is een fijne, rustige persoonlijkheid. Zij vraagt met enige terughoudendheid, maar weloverwogen naar je achtergrond, stelt de juiste vragen zonder dat je het gevoel hebt dat je ‘ondervraagd’ wordt.
Als je eenmaal op de bank ligt, vraagt ze je naar een plek in je lichaam waar het goed is en of je er met je aandacht heen kunt gaan. Vervolgens begint ze aan het voeteneinde en zoekt ze met aandacht naar blokkades in je lichaam. Bij mij uitte zich dat o.a. in ijzige kou en emoties. Soms kon ik dat duiden en soms juist helemaal niet. Dat laatste was ook goed, niet alles is tenslotte in woorden te vatten. Na elke behandeling ging ik ‘lichter’ naar huis en na de 5e behandeling kon ik vol vertrouwen weer op eigen benen staan.
Zoals gezegd, wat er precies gebeurd is weet ik niet. Wat ik wel weet is dat ik in veilige, warme en bekwame handen was.

Gerda (52)

 reflux bij een baby van 6 weken oud

Wij zijn erg enthousiast over de craniosacraal therapie die Ingrid op onze 6 weken oude baby Naomi toepaste. De huisarts had reflux vastgesteld bij Naomi. Dit betekende voor ons dat Naomi een erg onrustige baby was. Ze spuugde veel (ze krijgt borstvoeding) en was erg gespannen in haar lichaampje.

We kozen ervoor geen medicatie te starten voor Naomi, omdat we Naomi hier erg jong voor vonden. Liever zochten we een andere oplossing die er misschien voor zou zorgen dat Naomi wat rust in haar lichaampje zou krijgen, een oplossing die wellicht de oorzaak van de reflux kon behandelen. Viavia hadden we gehoord dat craniosacraal therapie een oplossing zou kunnen bieden.

Meteen in het eerste contact met de therapeute Ingrid hadden we een goed gevoel bij haar als persoon en bij de behandeling. Ingrid nam ruimschoots de tijd om in gesprek te gaan, te counselen en te zoeken naar mogelijke oorzaken van de spanning in Naomi. Deze vorm van counseling was een erg goede start, het hielp Nina als moeder om bepaalde zaken van tijdens en voor de zwangerschap een plekje te geven. De behandeling van Naomi was iets heel bijzonders om mee te maken.

Door zachte druk van de handen van Ingrid op de buik en de rug van Naomi werd Naomi erg rustig. De spierspanning veranderde vrijwel direct in een hele ontspanning houding van Naomi en het was heel bijzonder om te zien dat van de reflux die Naomi de weken ervoor zo hard dwars gezeten, bijna geen spoor meer te bekennen viel!

We gingen bij Ingrid vandaan met een erg tevreden baby en de volgende dag begon ze zelfs erg guitig en gul te lachen! Haar eerste lachjes, ze zat zo lekker in haar vel. Daar waar we steeds bezig waren geweest met Naomi’s onrust en huilen, kwam er nu ruimte voor echt en intens contact tussen Naomi en ons!

Na een week ongeveer kwamen wat symptomen van de reflux terug. Ze begon weer wat te spugen en er was weer sprake van veel spanning in haar lijfje. We zijn nogmaals teruggegaan naar Ingrid en opnieuw behandelde ze Naomi op dezelfde manier. Weer zagen we meteen resultaat: Naomi kwam weer helemaal in de rust en na deze tweede behandeling hebben we de symptomen van reflux bijna niet meer teruggezien! We gaan nu ook de cursus babymassage doen bij Ingrid.

Marcel en Nina, dankbare ouders

Rugklachten

‘Via de behandelingen Cranio Sacraal merkte ik dat de dieper liggende spanning zich kon oplossen. Daarmee verdwenen mijn rugklachten.
De behandelingen bij Ingrid lijken zo tegenstrijdig. Herstellen door niets te doen. Nou ja wel actief iets doen, nl. de aandacht brengen en houden naar de spanning. Terwijl zij schijnbaar niets meer doet dan haar handen laten rusten op plekken van mijn lijf. Met een eindeloze rust en gevoeligheid. En juist dat maakt dat ontspanning zich weer kan voordoen. Als een indalen van rust. Als een baken waar ik mijn aandacht naar toe kan brengen.
In combinatie met de goede passende coaching van Ingrid, werd ik met mijn aandacht naar de pijnplek geleid en me een handreiking gedaan om deze weer in verbinding te brengen met de rest van mijn lijf. De pijn was al na een paar behandelingen sterk verminderd. In mij is veel inzicht gegroeid: hoe ik omga met spanning, waar zich dat vastzet in mijn lijf. En dat helpt mij weer om mezelf te helpen. ‘

Annelies, 50 jaar

Pijn in schouder en arm

Ik stond al met een been buiten toen je mij nog na riep: blijf soepel en gevuld en tot ziens…

Zes weken eerder had ik bij je aangeklopt voor Craniosacraal Therapie, de fysiotherapeut kon er niets meer mee. Pijn in mijn arm en schouder vooral bij mijn werk aan de computer en ja inderdaad: ik voelde me  stram en uitgewoond. In de drie behandelingen is niet alleen mijn bindweefsel gemasseerd, maar is er ook gekeken naar hoe ik me voel en waar ik zoal mee bezig ben en wat mijn hart bezwaarde. Je keek niet alleen naar mijn arm en schouder maar naar mijn hele manier van bewegen. Je vroeg hoe ik me voelde, en dat was soms wel eens een lastige vraag; na de behandeling vooral heel moe. Als of ik hard gewerkt had in plaats van de therapeut. In de dagen na de behandeling ging het steeds beter, niet ineens maar beetje bij beetje. Maar het duurde nog drie behandelingen voor ik er weer helemaal vanaf was. Ik ben er super blij mee want het zag er vrij hopeloos uit. Zou ook echt niet geweten hebben wat ik met de pijn aan moest zonder de Craniosacraal Therapie.

Herman, 56 jaar

Ik kwam niet met een overduidelijke klacht bij Ingrid, maar meer uit nieuwsgierigheid, al voelde ik wel dat er veel opgebouwde spanning op allerlei plekken in mijn lijf zat.

Twee behandelingen heb ik nu mogen ervaren, en ik kan alleen maar zeggen: het gevoel erna is geweldig en gun ik iedereen.
Tijdens de behandeling al voelde ik mijn lijf heel langzaam weer één geheel worden, er kwam weer wat meer logica in. Het voelde alsof alle onderhuidse verbindingen en structuren, waar je geen weet van hebt en weinig aandacht aan schenkt door een druk leven en veel stress, van Ingrid weer een kans kregen om (opnieuw) te ontstaan.
Hoewel ik tijdens en vlak na de behandeling nog wel wat misselijk werd, waren de dagen erna ontzettend fijn. Ik sliep goed en had veel energie. Geen last van mijn nek, geen opgeblazen buik, en ook mijn kaken voelden plotseling ontzettend ontspannen. Blijkbaar had ik daar veel stress in opgeslagen.
Boven alles voelde ik me mentaal veel rustiger. Dit vond ik ontzettend leerzaam. De aandacht voor je lichaam is zo ontzettend belangrijk en dat vergeet ik te vaak. Ik gun mezelf blijkbaar maar weinig lijflijke rust en dit zet zich dus ook om in mentale stress en andersom. Zo ervaar ik dat tenminste.
Vaak denk ik dingen op te lossen met een rondje hardlopen, of een flinke fietstocht, en hoewel dit gedeeltelijk wel helpt, zag ik na deze behandeling in dat het voor mij uiteindelijk vluchtige uitwegen zijn. Het gevoel van mentale rust na Ingrid’s behandeling was namelijk overduidelijk veel groter.
Met ongelooflijke aandacht en heel veel warmte gaf Ingrid mij, of misschien beter gezegd; mijn lijf, handvatten om wat meer en dieper te leren voelen. Hoe ze het doet weet ik natuurlijk niet, maar je voelt haar bijzondere vakbekwaamheid en ze stelt je zo op je gemak dat het in ieder geval voor mij niet moeilijk was me aan haar handen over te geven.
Bovendien luistert ze naar je verhalen, mochten die tevoorschijn komen, en geeft ze, als je wilt, ook een verbaal advies dat bij mij ook zeer welkom was.
Ik woon niet in de buurt van Deventer, maar zal in de toekomst zeker blijven proberen bij haar langs te gaan.

 

Emma, 26 jaar