Viscerale therapie

zachte manuele technieken gericht op de organen

Bij viscerale therapie werk ik net als bij craniosacraal therapie met zachte manuele technieken; de aanrakingen zijn echter nu specifieker gericht op de organen en het bindweefsel daaromheen.

Zo kan een orgaan, bijvoorbeeld de lever, prima functioneren, maar toch niet ‘lekker in zijn vel’ zitten; letterlijk, doordat de natuurlijke beweeglijkheid van de lever beperkt wordt door verstrakking in het bindweefsel rondom de lever. Dit kan dan weer invloed hebben op de beweeglijkheid van de schouder: doordat de lever te strak in het lijf ligt, kan men de arm niet volledig omhoog brengen; dit kan dan weer leiden tot schouder- en armklachten.

Als uit mijn onderzoek blijkt dat de oorzaak van de schouderpijn in het levergebied zit, behandel ik dat met zachte en gerichte aanraking. Dit kan zowel zittend als liggend zijn.

Zo kan het losmaken van de lever de schouder- en armpijn oplossen. Dit principe werkt hetzelfde voor andere klachten, zoals bijvoorbeeld chronische blaasontsteking.

Vaak gebruik ik viscerale technieken als aanvulling op de craniosacraal behandeling. . 

 

Neem contact met me op

Twijfel je of ik kan bieden wat je zoekt, neem dan toch contact op. Samen krijgen we dat in een gesprek snel helder. Ben ik niet de juiste persoon voor jou, dan kan ik je op het spoor van iemand anders zetten.